Nieuws

Meer weten over het laatste nieuws van Störmwind

2022:

 • ons eerste Kerst optreden in Bourtange zit er alweer op. Wederom was het een gezellige en sfeervolle dag tijdens deze kerstmarkt in de unieke vesting Bourtange, waar wij een speciaal lied over hebben gezongen. Op zondagmiddag 18 december a.s. zijn wij terug op de kerstmarkt met een optreden.
 • de maand December kunt u komen genieten van onze Kerstoptredens in Bourtange op 3 en 18 december. Op 11 december treden we op in Emden op de Engelkemarkt. Tijdens deze kerstmarkten zingen wij bekenden en nieuwe kerstliederen. Kom ook genieten in alweer de laatste maand van dit jaar.
 • eindelijk na een stilte periode van 3 jaar, kon op zaterdagavond 5 november j.l. ons eigen jaarconcert in het buurthuis van Jipsinghuizen weer doorgaan. De compleet uitverkochte zaal met enthousiast publiek heeft genoten van onze bekende en nieuwe nummers, waaronder Noordpolderziel en Halleluja
 • de laatste paar weken zijn we druk geweest met optredens en hebben we in een periode van twee weken, drie verschillende uitvoeringen verzorgt. Het wordt nu tijd om ons tijdens de repetitieavonden voor te bereiden op ons Kerstrepertoire en het oefenen van een aantal nieuwe liedjes. Hierbij krijgen we tijdelijk enige professionele ondersteuning van Eize Hoomoedt.
 • op zaterdagavond 1 oktober hebben de shantykoren de Rundezangers en Störmwind in MFC de Deele te Emmer Compascuum, gezongen voor het goede doel stichting DARA-Europe. Deze stichting had op haar beurt voor alle gasten een grootse loterij georganiseerd, met 3 geweldige hoofdprijzen. Er is een mooi bedrag opgehaald voor de stichting op deze gezellige bijzondere avond.
 • ook dit jaar hebben wij meegedaan aan de RABO ClubSupport actie. De uitslag is bekend en we hebben een mooi bedrag toegekend gekregen. Nogmaals bedankt voor uw steun!
 • de eerste zaterdag in september, mooi weer en veel muziek in Veendam. Om 12.00 uur mochten wij als koor op een van de twee podia het spits afbijten. Het werd wederom een geslaagde dag.
 • zaterdag 27 augustus waren we present op het festival in Stadskanaal. Voor we het eerste optreden begonnen was er een korte vaart. Bij heerlijk weer, hing er een leuke, gezellige sfeer in het centrum en rondom de drie verschillende podia.
 • het was even balen dat het veenvaart festival op 14 aug niet door kon gaan vanwege het hitteprotocol. We gaan het nu op 25 september a.s. inhalen.
 • vanaf half augustus starten we met een aantal festival optredens ons najaar-seizoen. U kunt ons dan op diverse locaties zien optreden. Uiteraard geven we ook weer een aantal meer “besloten concerten”. Er wordt inmiddels goed geoefend om gedurende het najaar een aantal nieuwe nummers ten gehore te brengen. In onze agenda treft u de tot dusver geboekte optredens.
 • op 10 juli hebben we mee gedaan aan een jubileum optreden in Grotegaste in Duitsland. Ter gelegenheid van het 160 jarig bestaan van het Ostfriesische Chorverband waren er meerdere koren uit Duitsland en Nederland uitgenodigd. Ondanks het wat tegenvallende weer zat de stemming er goed in en hebben de diverse koren zich van hun beste kant laten zien.
 • zo tegen de zomermaanden aan zijn we alweer een tweetal geslaagde optredens verder. Op 21.05 was er het een optreden bij de sluis van Nieuwe Statenzijl voor het waterschap Hunze en Aa’s, tijdens de vismigratie-dag. Zaterdag 18.06 hebben we tezamen met de Lady Pirates een optreden verzorgt voor de Visspecialist in Bad Nieuwerschans. Dit ter promotie van de Hollandse Nieuwe haring.
 • het eerste optreden, na ruim 2 jaar “stilte”, is een feit. Op zaterdagavond 7 mei j.l hebben we een geweldige avond gehad tezamen met het koor van de Rundezangers. Een ouderwets gezellige avond met een volle zaal enthousiast publiek. Op naar ons volgende optreden op 21 mei a.s.
 • na wederom een lange periode van lock-down vanwege de Covid, zijn we dan eindelijk eind februari met “horten en stoten” onze repetitie avonden weer begonnen. Helaas enigszins “gehandicapt” door de tijdelijke afwezigheid van Herman onze muzikaal leider. Vanaf begin mei staan er ook een aantal optredens gepland.

2021:

 • medio november zijn we helaas, door sterk verhoogde besmettingscijfers van Covid, opnieuw genoodzaakt om de repetities tijdelijk stop te zetten. Ook is het al duidelijk dat de 2 geboekte optredens tijdens de Kerstmarkt te Bourtange niet doorgaan. Naast deze annuleringen voor december, is er wel een nieuwe reservering voor 5 juni 2022 tijdens de Hafenfesten in Bergkamen in Duitsland bijgekomen.
 • de eerste optredens voor 2022 staan alweer geboekt. Maar u kunt ons ook spoedig dit jaar in december alweer beluisteren. Op 2 zondagmiddagen zijn wij aanwezig op de Kerstmarkt in Bourtange (zie agenda)
 • op 4 oktober hebben we de 1e repetitieavond gehad; wauh! na anderhalf jaar Covid pauze, hebben we het niet verleerd.
 • op 27 sept hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer een koor bijeenkomst gehad. Een prima vergadering met uitwisseling van allerlei nieuws en het uitzetten van de lijnen voor de herstart van al onze activiteiten