Nieuws

Meer weten over het laatste nieuws van Störmwind

2024:

We zijn alweer volop aan het repeteren voor de verschillende optredens die terug te vinden zijn in onze agenda. Op zondagmiddag 25 februari a.s. starten we met het besloten “In Memoriam” concert in ’t Ganzenust in Vriescheloo. In begin april staat ons eigen voorjaarsconcert i.s.m. Josien Bakker op de agenda. Dit beloofd een bijzondere avond te worden, waarvoor u nu alvast een kaartje kunt reserveren.

2023:

In drie opeenvolgende weekenden hebben we optredens geven op de Kerstmarkt van Bourtange en Emden. Tot in het nieuwe jaar houden wij even rust en gaan we thuis (of elders) genieten. Wij kijken terug op mooie, gezellige optredens dit jaar met een prachtige afsluiting in Bourtange. Afgelopen maandagavond 18-12 hebben we met elkaar nog een gezellig samenzijn in ’t Ganzenust gehad. Nu op naar het volgende jaar waarin alweer een aantal mooie optredens gepland staan. Vanuit het gehele koor wensen wij iedereen fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en hopen we elkaar weer te ontmoeten in het nieuwe jaar.

Op zaterdagavond 18 november a.s. geven we een spetterend optreden in Gaststätte Prinsenhof in Hasselbrock (D). Samen met “the Lady Pirates” brengen we bekende en nieuwe nummers ten gehore. Het beloofd een gezellige avond te worden.

Entree kaarten vanaf 19.00 aan de deur verkrijgbaar.

Kom op tijd want vol=vol !

Na een langere zomerpauze hebben we op zaterdag 23 en zondag 24 september optredens tijden de “Tocht om de Noord”. Het grote jaarlijkse wandelevenement doet dit jaar de regio Westerwolde aan met als start en finish plaats Bourtange. Wij verzorgen zaterdagmiddag optredens in Bourtange en zondagochtend op locatie in Wedde.

Zondagmiddag 21 mei a.s. wordt er een besloten Karaoke bijeenkomst in Ganzenust gehouden. Het koor neemt als dank, met speciale optredens van de Störmwind zangers, afscheid van de beheerders. Tijdens de maandagavond repetities hebben Johan en Karin ons in de pauzes en na afloop, altijd vriendelijk en goed voorzien van een drankje. Het beloofd een unieke happening te worden!

Op vrijdagavond 21 april hebben we een optreden in de Reensche Compagnie te Hoogezand gehad. Het was van beide kanten een geslaagde eerste kennismaking. Tegen het eind van de avond hebben we zelfs spontaan een van onze liedjes met een gastdirigente uit het publiek gezongen.

Na een aantal repetities hebben wij op deze avond een aantal nieuwe nummers gebracht die enthousiast werden ontvangen.

We hebben op zondag 3 maart j.l. een geweldig fijne en mooie middag gehad ter nagedachtenis aan de oud koorleden. Vanuit meerdere kanten was te vernemen dat het voor een herhaling vatbaar is.

De eerste optredens van dit jaar zijn geboekt en kunt u vinden onder het kopje agenda. We starten met een besloten concert “In Memoriam” voor de nabestaanden van onze oud leden die ons in de voorafgaande jaren zijn ontvallen. Van sommigen van hen hebben we, gedurende de corona periode, geen volwaardig afscheid kunnen nemen. Op vrijdagavond 17 maart verzorgen wij de muzikale omlijsting tijdens de prijsuitreiking van alweer de 28e Grunneger Schriefwedstried.

Het nieuwe jaar is begonnen en de eerste repetitieavond zit er alweer op. Op maandagavond 23 januari zijn twee van onze koorleden bij Ben Nijkamp van Streektaal Radio te beluisteren. De live radio uitzending “Oost west streek best” is van 18.00 – 20.00 en te beluisteren op Ether: 93.9 / 105.6 / 106.2 / 106.5 / 107.4 MHz. De uitzending is ook te volgen via www.hofstreek.nl  en op de dinsdag om 18.00 uur via www.streektaalradio.nl

2022:

We zijn aan het eind gekomen van een mooi jaar 2022, waarin we vaak hebben mogen optreden. De slotavond op 19 december was nog even heel speciaal met een kort Kerstoptreden als toegift in ons thuishonk Ganzenust. Door RTV Noord werden er radio en tv-opname gemaakt, met als onderwerp het in stand houden van de buurthuizen binnen de gemeente Westerwolde. Wat ons betreft is dit een MUST!! Daarnaast was het afscheid nemen van elkaar tot in het nieuwe jaar. Bij vertrek werden we door het bestuur verrast met een kerstgeschenk. Alle leden van Störmwind wensen U fijne feestdagen en zeggen graag tot ziens in 2023. (lees hier meer)

alweer de laatste dag van de Kerstmarkt in Bourtange en wat was het gezellig druk. Ondanks de ijzige kou met gevoelstemperaturen van -10 graden celcius liet men zich een bezoekje aan deze unieke Kerstmarkt niet ontgaan. Ook wij hadden er opnieuw een sprankelend optreden met maar liefst 3 wisselingen aan dirigenten. Met dit laatste optreden van dit jaar kwam er tevens een eind aan ons volle en drukke najaar seizoen en gaan we op naar het nieuwe jaar.

op zondagmorgen 11 december vertrokken we, na een heerlijk kopje koffie, om 11.30 vanuit Ganzenust richting Emden. Met de bus bijna geheel gevuld werd het wederom een gezellige mooie dag waarop we een succesvol Kerstoptreden hebben gegeven. Zelfs na meer als 20 jaren hier optreden blijft het elke keer een warm weerzien met speciale momenten. “voor sommigen onder ons blijkt dit een hele toer”

 • ons eerste Kerst optreden in Bourtange zit er alweer op. Wederom was het een gezellige en sfeervolle dag tijdens deze kerstmarkt in de unieke vesting Bourtange, waar wij een speciaal lied over hebben gezongen. Op zondagmiddag 18 december a.s. zijn wij terug op de kerstmarkt met een optreden.
 • de maand December kunt u komen genieten van onze Kerstoptredens in Bourtange op 3 en 18 december. Op 11 december treden we op in Emden op de Engelkemarkt. Tijdens deze kerstmarkten zingen wij bekenden en nieuwe kerstliederen. Kom ook genieten in alweer de laatste maand van dit jaar.
 • eindelijk na een stilte periode van 3 jaar, kon op zaterdagavond 5 november j.l. ons eigen jaarconcert in het buurthuis van Jipsinghuizen weer doorgaan. De compleet uitverkochte zaal met enthousiast publiek heeft genoten van onze bekende en nieuwe nummers, waaronder Noordpolderziel en Halleluja
 • de laatste paar weken zijn we druk geweest met optredens en hebben we in een periode van twee weken, drie verschillende uitvoeringen verzorgt. Het wordt nu tijd om ons tijdens de repetitieavonden voor te bereiden op ons Kerstrepertoire en het oefenen van een aantal nieuwe liedjes. Hierbij krijgen we tijdelijk enige professionele ondersteuning van Eize Hoomoedt.
 • op zaterdagavond 1 oktober hebben de shantykoren de Rundezangers en Störmwind in MFC de Deele te Emmer Compascuum, gezongen voor het goede doel stichting DARA-Europe. Deze stichting had op haar beurt voor alle gasten een grootse loterij georganiseerd, met 3 geweldige hoofdprijzen. Er is een mooi bedrag opgehaald voor de stichting op deze gezellige bijzondere avond.
 • ook dit jaar hebben wij meegedaan aan de RABO ClubSupport actie. De uitslag is bekend en we hebben een mooi bedrag toegekend gekregen. Nogmaals bedankt voor uw steun!
 • de eerste zaterdag in september, mooi weer en veel muziek in Veendam. Om 12.00 uur mochten wij als koor op een van de twee podia het spits afbijten. Het werd wederom een geslaagde dag.
 • zaterdag 27 augustus waren we present op het festival in Stadskanaal. Voor we het eerste optreden begonnen was er een korte vaart. Bij heerlijk weer, hing er een leuke, gezellige sfeer in het centrum en rondom de drie verschillende podia.
 • het was even balen dat het veenvaart festival op 14 aug niet door kon gaan vanwege het hitteprotocol. We gaan het nu op 25 september a.s. inhalen.
 • vanaf half augustus starten we met een aantal festival optredens ons najaar-seizoen. U kunt ons dan op diverse locaties zien optreden. Uiteraard geven we ook weer een aantal meer “besloten concerten”. Er wordt inmiddels goed geoefend om gedurende het najaar een aantal nieuwe nummers ten gehore te brengen. In onze agenda treft u de tot dusver geboekte optredens.
 • op 10 juli hebben we mee gedaan aan een jubileum optreden in Grotegaste in Duitsland. Ter gelegenheid van het 160 jarig bestaan van het Ostfriesische Chorverband waren er meerdere koren uit Duitsland en Nederland uitgenodigd. Ondanks het wat tegenvallende weer zat de stemming er goed in en hebben de diverse koren zich van hun beste kant laten zien.
 • zo tegen de zomermaanden aan zijn we alweer een tweetal geslaagde optredens verder. Op 21.05 was er het een optreden bij de sluis van Nieuwe Statenzijl voor het waterschap Hunze en Aa’s, tijdens de vismigratie-dag. Zaterdag 18.06 hebben we tezamen met de Lady Pirates een optreden verzorgt voor de Visspecialist in Bad Nieuwerschans. Dit ter promotie van de Hollandse Nieuwe haring.
 • het eerste optreden, na ruim 2 jaar “stilte”, is een feit. Op zaterdagavond 7 mei j.l hebben we een geweldige avond gehad tezamen met het koor van de Rundezangers. Een ouderwets gezellige avond met een volle zaal enthousiast publiek. Op naar ons volgende optreden op 21 mei a.s.
 • na wederom een lange periode van lock-down vanwege de Covid, zijn we dan eindelijk eind februari met “horten en stoten” onze repetitie avonden weer begonnen. Helaas enigszins “gehandicapt” door de tijdelijke afwezigheid van Herman onze muzikaal leider. Vanaf begin mei staan er ook een aantal optredens gepland.