Historie

Het begon in 1991 met een zangoptreden door een groepje van 10 mannen, met Roeki Honing uit de schuttersvereniging “De Burchtschutters”  uit Wedde. Dit in het kader van de verenigingsoptredens tijdens de Lichtweek. Door Alie Abas, de accordeonist werd daarna voorgesteld om een shantykoor op te richten. Het besluit werd genomen en als naam werd Shantykoor Störmwind gekozen. In de eerste fase werd door 9 man geoefend in de garage bij D.Smid en daarna in de oude school. Het echte eerste optreden met deze 9 mannen was in het kerkje in Oude Schans.

In de navolgende jaren werd er regelmatig opgetreden en de zangkwaliteit van het koor nam onder de bezielende leiding van Alie Abbas steeds verder toe. Medio oktober 2012 nam Alie het voor hem moeilijke besluit om zijn geesteskind {het shantykoor} te gaan verlaten. Het jaar 2013 begon daarmee voor ons allemaal wat onwennig, onze muzikale leider en dirigent Alie had zo’n twintig jaar zijn ziel en zaligheid aan de groep gegeven om het tot een goed koor te kneden. Volgens velen is hem dat zeer goed gelukt! Namens het koor heeft Hans Asselbergs op een passende manier toen afscheid genomen en hem bedankt voor zijn jaren trouwe dienst.  

Daarna was het even wennen, maar voor ons gold zoals altijd ” The show must go on.” In onze toetsenist Herman Huls werd een waardige opvolger gevonden, die tot op heden zijn uiterste best doet om ons koor kwalitatief en constant op een goed en hoog niveau te houden. Onder leiding van onze enthousiaste dirigent Peter Kuijer is het koor steeds verder professioneel gegroeid en draagt het een uniek geluid uit.